Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@08:49:12 GMT

بارگاه رضوی میعادگاه محبان اهل بیت در شب قدر

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۸۶۴۳

بارگاه رضوی میعادگاه محبان اهل بیت در شب قدر

به گزارش خبرنگار مهر، فرارسیدن ماه رمضان، ماه میهمانی خدا همواره برای مسلمانان شادی‌آور بوده، ماهی که از ابتدای آن درهای رحمت و مغفرت الهی به روی انسان‌ها گشوده شده و بندگان با عبودیت به درگاه خداوند بر سر این سفره‌ی بزرگ الهی می‌نشینند.

ماه رمضان عرصه وسیع عبادت خلوت با معبود است؛ میدانی که خداوند برای بندگانش فراهم آورده تا با سی روز روزه داری و راز و نیاز و خلوت با پروردگار که ارزش ثواب آن بیش از هر زمان دیگری ست، روح خود را جلا داده و غبار آلوده گناهان را از جان خود بشویند و به درگاه ابدیت نزدیک تر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میهمانی خدا که از نیمه می‌گذرد، آن روی غمناک ماه نمایان می‌شود و آسمان رنگ حزن و اندوه به خود می‌گیرد، اندوهی که از رسیدن ایام شهادت اِمامُ المُتَّقین حضرت علی علیه السلام ناشی می‌شود، شهادتی که در عین مظلومیت مولی الموحدین علیه السلام و در شب قدر یعنی شب نزول قرآن اتفاق می‌افتد.

این روزها شهر رنگ و بویی علوی به خود گرفته و سیاه پوش شهادت امیر المؤمنین علیه السلام و بارگاه منور رضوی، میعادگاه دلدادگان اهل بیت (ع) است.

محبان اهل بیت عصمت و طهارت در عزای این امام بزرگوار رخت سیاه خود را آماده می‌کنند و با پوشانیدن لباس عزا بر تن، با قرآن و کتاب دعا به دست، آماده عزاداری می‌شوند، هر کس به نوبه خود مشغول به دعاست یکی نماز شب قدر می‌خواند، دیگری سوره دخان و دیگری دعای جوشن کبیر را قرائت می‌کند.

در این لیالی انجام اعمال مخصوص مثل خواندن نماز شب قدر، قرائت دعای جوشن کبیر، سوره‌های عنکبوت، دخان و روم توصیه شده است؛ آن‌ها تا به سحرگاه شب زنده داری می‌کنند و به دعا و ثنا مشغول می‌شوند، شور و حالی عجیب و وصف نشدنی برپاست همه با چشمانی گریان و لب‌هایی زمزمه کنان گویی خواستار چیزی مشترک هستند و با فریادهای الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب از جانب پروردگار و با گشودن قرآن‌ها مقابل سر و قرار دادن آن در بالای سر طلب آمرزش می‌کنند.

در این شب مردم با واسطه قرار دادن و قسم به قرآن و ائمه‌ی اطهار خواستار بخشش از جانب خدای بزرگ می‌شوند تا مقدرات یک ساله برای آن‌ها نوشته شود، در هر کوی و برزن از این دیار هئیات و تکایا کم کم آماده عزاداری و ارائه خدمت به عزاداران می‌شوند گویی خیل دلدادگان این حضرت از شمار خارج شده می‌شود و فضایی روحانی و معنوی در شهر حاکم است فضایی آمیخته با وجود پر برکت امام رضا علیه السلام.

کد خبر 5472079

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد ماه رمضان 1401 شب قدر بوشهر ویروس کرونا ماه رمضان 1401 کرمانشاه آمار کرونا ارتش جمهوری اسلامی ایران خراسان رضوی مشهد شب های قدر شب قدر گرگان ایلام هفته هنر انقلاب اسلامی روز ارتش علیه السلام شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است

مراسم عزاداری شهادت صادق آل محمد (ص) امروز در سراسر کشور برگزار می‌شود و شب گذشته هم، در استان‌های کشور مراسم عزاداری برگزار شد.

یکی از مراسم‌هایی که قرار است امروز برگزار شود در میدان امام حسین علیه السلام تهران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی، مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران در برنامه «سلام خبرنگار» درمورد این اجتماع و عزاداری‌هایی که قرار است امروز در تهران برگزار شود، اظهار کرد: مراسمی در میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود چراکه به مدت پنج سال است اجتماع روحانیون را داریم. ان شاءالله، امسال این مراسم با حضور طلاب و مردم پایتخت‌نشین با شکوه‌تر برگزار خواهد شد و آنها در این مراسم حضور خواهند داشت.

مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران مطرح کرد: چینش برنامه‌هایی که امسال در میدان امام حسین (ع) داریم به این شکل است که موکب‌هایی در سطح میدان امام حسین علیه‌السلام برقرار است و از مهمانان عزیز و عزاداران پذیرایی خواهیم داشت و علاوه بر این، بخش کلیپ و سخنرانی مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران و مسئول مسجد و حوزه علمیه امام حسین (ع) را داریم و هر سال، از مداحان مختلفی برای اقامه عزا استفاده می‌شود که امسال نیز، از بزرگوارانی مثل حاج حسین هوشیار و حاج مجید شعبانی و حاج روح الله بهمنی بهره می‌بریم. ان شاءالله، عموم مردم و طلاب از این برنامه فیض کامل را ببرند.

این مراسم از ساعت ۱۷ بعد از ظهر امروز، شنبه ۱۵ اردیبهشت برگزار خواهد شد و با نماز مغرب و عشاء به اتمام خواهد رسید. 

او درمورد احیای حوزه در نگاه امام جعفر صادق علیه السلام گفت: احیای حوزه علمیه توسط امام جعفر صادق (ع) صورت گرفته به این دلیل است که تأسیس حوزه علمیه با اولْ پیامبر بود و تکمیل آن توسط نبی مکرم اسلام صل الله علیه و آله وسلم، حضرت محمد مصطفی (ص) صورت گرفت و بعد از پیامبر اکرم (ص) که نیاز به احیای حوزه علمیه وجود داشت ائمه اطهار (ع) به فراخور زمان و شرایطی که داشتند این کار را انجام دادند و در زمان امام جعفر صادق علیه السلام با توجه به شرایطی که وجود داشت به تربیت شاگردانی مثل ابوحمزه ثمالی، محمد مسلم و... پرداختند که اگر فقهای ما بخواهند فتوایی دهند و حکم شرعی صادر کنند وقتی برای این دو شاگرد امام جعفر صادق علیهم باشد موردتأیید است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی ادامه داد: امام جعفر صادق علیه السلام احیای حوزه علمیه را داشتند و کسانی که به شرف مذهب جعفری مشرف می‌شوند به این دلیل است که احیاء‌گر آن امام صادق علیه‌السلام بوده‌اند و به همین دلیل، خودشان را مدیون حضرت علیه‌السلام می‌دانند. این در حالی است که دشمنان در همه ادوار تلاش کردند حوزه علمیه را بر اساس شایعه‌ها و حوادث مختلف تخریب کنند و در این دوران نیز، این مسائل وجود دارد و اگرچه در زمان امام جعفر صادق علیه السلام فضا مهیا‌تر بود. اما امام جعفر صادق (ع) احیای حوزه علمیه را به نحو احسن انجام دادند. به همین دلیل، حوزه علمیه خودش را مدیون امام جعفر صادق (ع) می‌داند و قواعد و اصول و نکات و روایاتی که از طریق شاگردان امام جعفر صادق (ع) به دست ما رسیده است. 

مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران عنوان کرد: یکی از توصیه‌های خاصی که امام جعفر صادق (ع) در فرمایشات خود داشته‌اند و برای همه انبیاء است و اگر همه طلاب و آحاد مردم به این بُعد توجه کنند خیلی از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی ما حل خواهد شد و آن هم، بُعد عقل است. 

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: «اکمل الناس عقلا أحسنهم خلقا» «عاقل‌ترین مردم خوش‌خلق‌ترین آنهاست.» 

او افزود: در روایت دیگری است که محمد بن سلیمان دیلمی از پدرشان نقل می‌کنند: پدرم خدمت امام جعفر صادق علیه السلام رسید و عرض کرد: فلانی در عبادتش، فضلش، نماز شب و درس حوزه علمیه خواندنش، دین داریش و... فلان درجات را رعایت می‌کند و بسیار هم، اهل رعایت کردن است.

امام جعفر صادق علیه السلام پرسیدند: عقلش چطور است؟ 

دلیل این بیانات امام جعفر صادق علیه السلام به این خاطر بود که یکی از درجه‌های عقل، خودش را در حُسن خلق نشان می‌دهد.

محمد سلیمان دیلمی گفت: از عقلشان خبر ندارم. 

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: ثواب و پاداش عملی که 

خداوند متعال برای عبادات می‌خواهند بدهند به اندازه عقول است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • بندرلنگه در سوگ حضرت صادق علیه‌السلام
  • معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند
  • گیلان در سوگ سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)
  • گیلان در سوگ شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است
  • اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد برگزار شد
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر امام رضا(ع) به مناسبت شهادت امام صادق(ع)/ عزاداری شامگاه شهادت رئیس مذهب در بارگاه رضوی